Navigeringsmeny

Bloggar

Storsatsning på AstraZeneca BioVentureHub för att stärka life science i västsverige

Igår presenterade Västra Götaland tillsammans med andra offentliga aktörer och företag en gemensam satsning på AstraZenecas nya modell för samverkan, BioVentureHub. Syftet är att stärka de små och medelstora företagens konkurrenskraft och satsningen väntas skapa forskning och nya jobb inom life science. Gothia Forum är en strategisk partner till AstraZeneca BioVentureHub

- Att låta småföretag ta del av stora företags infrastruktur är ett helt nytt sätt att arbeta. För oss som region är detta en satsning som vi bedömer kan få avgörande betydelse för utvecklingen av life science i Sverige, säger Birgitta Losman, ordförande i regionutvecklingsnämnden vid Västra Götalandsregionen.

I snart ett år har mindre bioteknikföretag kunnat flytta in i BioVentureHub som ligger i hjärtat av Astra Zenecas forskningsanläggning i Mölndal. BioVenture Hub fungerar som plantskola för forskningsföretag inom läkemedel och medicinteknik. Här får företagen tillgång till forskningsresurser, kunskap och en internationell forskningsmiljö. Nu satsar Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad genom Business Region Göteborg, Vinnova och medicinteknikbolaget Getinges huvudägare Carl Bennet tillsammans närmare 60 miljoner kronor för att ta detta initiativ vidare.

Gothia Forum och SP (Sveriges Tekniska forskningsinstitut) är båda samarbetspartner till BioVenture Hub och skall se till att det lilla bolaget får tillgång till industrikunnande, prövningskapacitet och processkemisk kunskap.

- Gothia Forum kommer ha ett aktivt samarbete med AstraZenecas BioVentureHub där vi fungerar som en portal till klinisk forskning i Västra Götaland och kan guida företagen rätt till olika aktörer inom regionens forsknings- och innovationssystem. Vi erbjuder dessutom egna tjänster för genomförandet av kliniska studier, berättar Magnus Ruth, sektionschef på Gothia Forum.

Ta del av pressmeddelande från Regionutvecklingssekretariatet

Läs mer om AstraZeneca BioVentureHub 

Fler blogginlägg

Sociala medier

Följ oss även på:

Facebook
Twitter
Linkedin